Settings menuΤο μενού  Ρυθμίσεις (ή Settings)  περιλαμβάνει τις εξής 8 υποκατηγορίες:

Γενικά: Γενικές ρυθμίσεις για το ιστολόγιό σας.

Συγγραφή: Ρυθμίσεις για τον τρόπο γραφής και εμφάνισης.

Ανάγνωση: Ρυθμίσεις για τον τρόπο ανάγνωσης των άρθρων.

Συζήτηση: Ρυθμίσεις σχετικές με τα δικαιώματα “επικοινωνίας”  που δίνουμε στους αναγνώστες του ιστολογίου.

Media: Ρυθμίσεις σχετικές με τα πολυμέσα που εισάγουμε.

Privacy: Ρυθμίσεις που αφορούν στην απόκρυψη του ιστολογίου σας από τις μηχανές αναζήτησης.

Μόνιμοι σύνδεσμοι: Ρυθμίσεις που σχετίζονται με τον τρόπο εμφάνισης των συνδέσμων σας.

Delete Blog: Ρυθμίσεις για την διαγραφή του ιστολογίου σας.


Γενικά: Κάνοντας κλικ στο “Ρυθμίσεις” μπορείτε

  • Να ορίσετε τον τίτλο του ιστολογίου σας, μια μικρή περιγραφή αυτού και τη διεύθυνση email σας.
  • Να ρυθμίσετε τον τρόπο εμφάνισης της ημερομηνίας και ώρας καθώς και να ρυθμίσετε τη γλώσσα που θα χρησιμοποιείται στο ιστολόγιο.

Settings

Συγγραφή: Από εδώ μπορείτε να καθορίσετε το πλήθος των γραμμών που θα έχει το πλαίσιο στο οποίο πληκτρολογείτε τα άρθρα σας, ποιες αυτόματες διορθώσεις επιτρέπετε να γίνονται και ποια πρωτόκολλα χρειάζεται να ενεργοποιήσετε ανάλογα με το είδος του υπολογιστή από τον οποίο συνδέεστε στο blog.

Ανάγνωση: Από εδώ καθορίζετε τί  θα περιέχει η αρχική σελίδα του ιστολογίου  σας, πόσα άρθρα θα εμφανίζονται ανα σελίδα, αν θα εμφανίζονται ολόκληρα τα άρθρα ή περίληψη αυτών και ποια κωδικοποίηση χρησιμοποιείτε.

Συζήτηση: Από την κατηγορία αυτή έχετε τη δυνατότητα:

  • Να ρυθμίζετε τις σχέσεις του ιστολογίου σας με άλλα ιστολόγια,  να καθορίσετε ποια στοιχεία πρέπει να συμπληρώνουν οι επισκέπτες που σχολιάζουν τα άρθρα σας και  αν θα εγκρίνετε εσείς  τα σχόλια αυτά πριν τη δημοσίευση τους.
  • Να δώσετε λέξεις-κλειδιά οι οποίες αν περιέχονται σε κάποιο σχόλιο αυτό, είτε να μπαίνει σε λίστα αναμονής μέχρι εσείς να το εγκρίνετε, είτε να θεωρείτε spam.
  • Να ορίσετε αν επιτρέπετε ή όχι την εμφάνιση Avatar’s δίπλα από το όνομα οποιουδήποτε σχολιάσει κάποιο άρθρο σας.

Media: Από εδώ ρυθμίζετε το μέγεθος των εικόνων, που εισάγετε στα άρθρα σας, ανάλογα με το αν είναι τύπου Thumbnail,  Medium ή Large.

Privacy: Από εδώ καθορίζετε, εάν το ιστολόγιό σας θα είναι ορατό σε οποιονδήποτε απλό χρήστη ή και σε μηχανές αναζήτησης (όπως Google, Sphere).

Μόνιμοι σύνδεσμοι: Ένας σύνδεσμος που μπορεί να υπάρχει σε κάποιο σημείο της ιστοσελίδας σας, ίσως περιέχει ερωτηματικά αριθμούς και άλλα σύμβολα. Αυτό όμως, δε δίνει πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Έτσι από τη σελίδα αυτή, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε έναν από τους υπάρχοντες τρόπους εμφάνισης των μόνιμων συνδέσμων σας ή ακόμα και να ορίσετε ένα δικό σας τρόπο.

Delete Blog: Σε περίπτωση που θέλετε να διαγράψετε το ιστολόγιό σας, κάντε κλικ στο “Delete my blog permanently”. Αμέσως θα σας αποσταλεί ένα mail που θα περιέχει κάποιο link. Κάνοντας κλικ σε αυτό το link το ιστολόγιό σας θα διαγραφεί οριστικά.