Με την εισαγωγή σας στην οθόνη διαχείρισης, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την δημιουργία του ιστολογίου σας. Για αρχή, πρέπει να θέσουμε ένα μοτίβο παρουσίασης, που αυτό μπορούμε να το ορίσουμε κάνοντας κλίκ στο πλήκτρο Appearance και μετά στην φράση “Θέματα”. Υπάρχουν πολλά μοτίβα, για όλα (ή τα περισσότερα!) γούστα, και δεν έχει καμμία διαφορά στα θέματα λειτουργικότητας το ένα μοτίβο  από το άλλο, παρά μόνο το θέμα οπτικής απεικόνισης.

Το ιστολόγιο σας είναι έτοιμο και ρυθμισμένο με τις προεπιλογές που τίθονται σε κάθε νέο. Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξετε την γλώσσα της οθόνης διαχείρισης, και αυτό γίνεται κάνοντας κλίκ στο Settings και στο τέλος, που γράφει blog language, πατάμε το πλήκτρο drop-down button και διαλέγουμε τα Greek, Modern.

Θα παρατηρήσετε οτι η μετάφραση δεν είναι πλήρης, γίνονται προσπάθειες για πλήρη και τεκμηριωμένη μετάφραση, οπότε ελπίζουμε σε μια πλήρως εξελληνισμένη έκδοση στο μέλλον.  Για τώρα, θα πρέπει να συνηθίσουμε αυτό το παράδοξο πάντρεμα Ελληνικών και Αγγλικών ορολογιών.

Από την αρχή της λειτουργίας του ιστολογίου, δίνονται δύο σελίδες για εργασία. Η Home και η About.  Η πρώτη είναι βασική σελίδα, που αναρτώνται τα άρθρα που συντάσσετε, και η δεύτερη είναι μια σελίδα ελεύθερης επεξεργασίας προς εσάς, για να την κάνετε ότι θέλετε. Μπορείτε να της αλλάξετε όνομα, να γράψετε ένα κείμενο ή να την σβήσετε, σε αντίθεση με την πρώτη που παραμένει ώς έχει και σαν όνομα, και σαν λειτουργία. Οτιδήποτε θέλετε να κάνετε με την About σελίδα, μπορείτε να το κάνετε πατώντας στο “Σελίδες”, μετά στη “Διόρθωση” και με το που πηγαίνετε τον δείκτη πάνω απο την σελίδα, βγάζει επιλογές από κάτω με μπλέ γράμματα.

<<Προηγούμενο Επόμενο>>